Just selline tort valmis 06.12.2013 aastal Chihuahua Sõprade Liidu stiiliõhtule “Inglid ja Põrgulised” 30 chihuahua tarbeks.
Koertetort on ilma ühegi maitseaineta!
3 kilose tordi valmistamiseks kulub:
- 600 grammi aurutatud porgandeid
- 400 grammi aurutatud ja ahjus üleküpsenud pähkelkõrvitsat
- 800 grammi keedetud kanahakkliha
- 800 grammi keedetud kanasüdameid
- 10 vutimuna
- 3 ahjus küpsenud vutti
- 300 milliliitrit porgandikeedu leent
- Kolmekihiline tordipõhi
Valmistasin selle nii:
- Asetasin kandikule tordipõhja.
- Immutasin seda kergelt leemega.
- Püreestasin aurutatud porgandid ja segasin ühe osa hakklihaga ning katsin esimese kihi todipõhjast.
- Asetasin peale teise kihi tordipõhja, immutasin seda kergelt leemega püreestasin pähkelkõrvitsa ja segasin teise osa hakklihaga ning katsin kihi.
- Kolmanda kihi immutasin taas leemega ja katsin selle ainult hakklihaga. Seejärel püreestasin porgandi ja katsin nii tordi küljed kui ka pealmise kihi ühtlaselt.
- Keedetud vutimunad koorisin munavalgest. Kollased purustasin kahvliga ja tegin sellest südamekujulise kaunistuse tordi keskele.
- Keedetud kanasüdamed surusin tordi põhja ja külje vahele tiheda reana( et tort ära ei vajuks) Kaunistasin ka pealmise kihi ääred kanasüdametega. Nurkadesse asetasin vutimunad ja kõrvitsakaared.
- Ahjus küpsenud kolm vutti asetasin südame keskele.
Kõikidele koertele maitses tort väga, sest taldrikud maas olid täiesti puhtad ja põrandale ei jäänud ühtegi tükikest.
Tort tuli jah kulukas ja aega läks päris palju. Rõõm, mida tundsin, kui koeri söömas nägin, jääb mulle pikaks ajaks meelde :)
Krista Laanet